Wat kun je doen als je geld nodig hebt?

Er zijn natuurlijk altijd situaties in het leven dat er onverwachte dingen gebeuren. Een wasmachine kan kapot gaan, er kan een lekkage zijn in huis of er zijn onverwachte medische kosten. In zo’n geval kan het voorkomen dat je wat extra geld nodig hebt.

Alhoewel het advies natuurlijk altijd is om wat spaargeld achter de hand te hebben, wil dat niet altijd lukken. Als je het niet hebt, dan zul je toch een andere manier moeten vinden om eraan te komen. Geld lenen van vrienden of familie is natuurlijk een optie, maar misschien is dat helemaal niet nodig!

Spullen verkopen voor contant geld

geld in noodsituatiesEr zijn steeds meer bedrijven die tweedehands spullen inkopen en verkopen, ook wel pandjeshuizen genoemd. Je ziet dat er vaak tweedehands elektronica verkocht wordt zoals spelcomputers, televisies en tablets en smartphones. Maar ook andere spullen zoals speelgoed kunnen geld opleveren.

De kans is vrij groot dat je nog bepaalde spullen in je woning hebt liggen, welke geld waard zijn. Het is zeker de moeite om eens rond te kijken op zolder, een rommelhok en de schuur om te kijken of er nog iets is wat je zou willen verkopen. Het is aan te raden om niet bij 1 pandjeshuis langs te gaan met je spullen. Bezoek er meerdere en kijk wat het hoogste bod is. Als je in een grotere stad woont, zal dat geen probleem zijn hier zijn er vaak meerdere gevestigd.

Gouden sieraden verkopen

Heb je nog gouden sieraden in je bezit? Bijvoorbeeld gouden oorbellen, armbanden of een ketting? Deze zijn ook geld waard. Sieraden zijn natuurlijk heel persoonlijk, dus het kan misschien lastig zijn om deze af te staan. Maar als je naar een goud inkoper gaat, zal deze op basis van de geldende goudprijs een bod doen voor de sieraden. Dit bod is dus niet gebaseerd op het sieraad zelf, maar puur op het goud. Als je sieraden hebt met een emotionele waarde, is het wellicht een beter idee om hier vanaf te zien. Check van te voren de goudprijs, bijvoorbeeld op: https://degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram

Ook goud verkopen in Den Haag? Bezoek:

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
070 324 3269
https://www.degoudwaag.nl/goud-verkopen-den-haag/

Over de auteur

bianca

Bekijk berichten →