In Zeist een fysiotherapie praktijk vinden

Blessures en klachten aan het bewegingsapparaat komen heel regelmatig voor bij mensen. Een blessure heeft in veel gevallen te maken met sport en beweging, maar mensen komen ook voor andere klachten naar de fysio. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de rug- en nekklachten.

Omdat we steeds meer zittend werk doen (achter de computer) hebben veel mensen last van de rug, nek of schouders. Hierdoor melden mensen zich ziek of zijn een stuk minder productief. Mensen voelen zich ook minder prettig hierdoor. Wanneer er bepaalde klachten zijn, is het aan te raden om naar een goede praktijk voor fysiotherapie te vinden in regio Zeist. Meer daarover leest u hier: http://www.fysiotherapieinzeist.nl/

Een eerste afspraak maken

Wanneer men klachten heeft, wordt in veel gevallen eerst een afspraak gemaakt bij de huisarts. Deze zal tijdens een consult naar de klachten luisteren en maakt er een aantekening van. Dit is uiteraard prima. Het is echter niet altijd nodig om eerst de huisarts te bezoeken wanneer er bijvoorbeeld klachten in de rug of nek zijn. Toch wordt het wel aangeraden om eerst de huisarts te bezoeken.

Wanneer de huisarts inschat dat u kunt profiteren van een behandeling bij de fysio, dan kunt u zelf een afspraak maken bij uw fysiotherapeut in Zeist. Er zijn diverse praktijken waar u uit kunt kiezen, wij vonden onderstaande praktijk. Met een heldere routebeschrijving vanaf diverse punten in Zeist:

Klachten bespreken en een behandelplan opstellen

Tijdens de eerste afspraak bij de fysiotherapeut, zal er uiteraard eerst geluisterd worden naar uw klachten. Vervolgens wordt er een plan opgesteld om deze klachten zo snel mogelijk te verhelpen. De behandeling is uiteraard per klacht verschillend. In het geval van rugklachten zal er vaak een massage zijn om de spieren en gewrichten los te maken, maar daarnaast worden er vaak ook oefeningen gedaan om de rug juist te versterken. Meestal zal de fysiotherapeut ook oefeningen meegeven om thuis te oefenen. Voordat klachten minder worden zijn er vaak diverse afspraken nodig.

Veel mensen die aanvullend verzekerd zijn zullen in hun pakket een aantal behandelingen bij de fysio hebben, niet iedereen heeft echter een aanvullende verzekering. Het is dus aan te raden om eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te weten met welke kosten u mogelijk te maken krijgt voor een behandeling bij de fysiotherapie praktijk in Zeist.

Over de auteur

bianca

Bekijk berichten →